×

În atenția cetățenilor!

În atenția cetățenilor s. Rădulenii Vechi , r-nul Floreşti – în contextul situației excepționale din Republica Moldova cu privire la Covid-19, cu insistență vă îndeamnăm să fiți mai responsabili,-Stați acasă! pentru a nu agrava situația, evitați deplasările care nu sunt urgente, respectați conduita socială în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

Țineți cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea cu noul coronavirus(COVID-19) este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăți în respirație).
Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus.
În mod obligatoriu, persoanele care se întorc în țară din zone de risc vor trebui să intre în autoizolare la domiciliu, ceea ce presupune ca întreaga familie să facă același lucru.
Protejați-vă apropiații, nu-i expuneți riscului!Evitați, cu prioritate, expunerea persoanelor în vârstă (peste 65 de ani) și a celor cu imunitate scăzută/boli asociate către alte persoane cu simptome de gripă sau răceală, în zone aglomerate sau zone cu trafic intens de persoane.
Protejați-vă, evitați contactul direct!
Stați Acasă!!!

În conformitate cu art.22 din Legea 212/2004 privind regimul stării de urgenţă , de asediu şi de război , art.2 din Hotărîrea  Parlamentului nr.55/2020  privind declararea stării de urgenţă , pct.6,7,8,9, din Regulamentul  Comisiei de Situaţii Exepţionale  a Republicii Moldova , aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.1340/2001, Comisia pentru Situaţii Excepţionale  a Republicii Moldova , dispune :

  1. Se interzice persoanelor de peste 63 ani , începînd cu data de 25 martie 2020 , aflarea în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necisitate stringentă , cu excepţia :

1 .deplasărilor de serviciu , atunci cînd activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă;

  1. deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare  ;
  2. deplasărilor pentru asistenţă medicală ce nu poate fi amînată ,
  3. Se interzice , începîned cu data de 25 martie 2020 , aflarea persoanelor în spaţii publice :parcuri , păduri ,

terenuri de joacă , terenuri sportive , zone de agreement.

Vă îndemnăm insistent a asculta şi urma doar informaţiile şi  indicaţiile oficiale ale Republicii Moldova .

Întrebări la nr.de telefon -067621334, 0250-46-2-46,

Primarul s. Rădulenii Vechi , Radu Iurie